Frisse rijst met Saté

IMG_20181009_191448_820

Benodigdheden
1 zakje Tilda limoen en koriander rijst (kant en klaar)
Klein potje doperwten
1 ei
1 ui (in halve ringen gesneden)
1 prei (in dunne ringen gesneden)
1 varkenshaasje van 200 gram (in blokjes gesneden)
Ketjapmarinade (4 el)
Gebakken uitjes
Satésaus naar keuze (1 el p.p.)
Olie of boter
Kroepoek

Bereiding
Laat de varkenshaasblokjes 30 minuten in de 4 el marinade staan.
Fruit de ui en prei aan in de olie (of boter) en breek het ei stuk boven de pan en roer het geheel tot er roerei is ontstaan, voeg de doperwtjes toe en ook het zakje rijst.
Bak de gemarineerde varkenshaasblokjes in een beetje olie tot deze aan alle kanten zijn dichtgeschroeid en gaar zijn.
Schep de rijst in een kom en leg hier de gebakken varkenshaasblokjes op el satésaus er op, gebakken uitjes er op en uiteraard hoort hier dan ook een handje kroepoek bij.

Eet smakelijk

3 reacties

  1. mythoughtsfeeling

    Dat ziet er lekker uit hoor. Oh leuk ook een Indische afkomst. Vind rijst wel lekker hoor. Vooral van m’n ouders. Vroeger aten we iedere dag rijst tot het m’n neus uit kwam en ik tegen m’n moeder zei dat ik ook eens wat anders wilde, zoals aardappels ofzo. Sindsdien kookte ze altijd beide. Voor m’n vader rijst en voor ons Hollandse pot.
    Maar nu ik een tijd samenwoon….we eten af en toe rijst. Maar ben er wel dol op.
    Ben zelf geen keukenprinses dus ben wat dat betreft erg verwend. 😉

    Geliked door 1 persoon

    1. Dee

      Mijn Indische roots heb ik te danken aan mijn vader, mijn moeder is Hollandse en ik ben echt een pieper liefhebber met heerlijke donkere jus haha. Als je zelf geen keukenprinses bent hoop ik dat er iemand in je leven is die iedere dag heerlijk voor je kookt 😉 Fijne avond.

      Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.