Aardappeltaart

Ierse Aardappeltaart
IMG_20180923_104435_399
Benodigdheden
500 gram aardappelschijfjes
Aantal plakjes voorgebakken bacon in stukjes gesneden (naar smaak, ik heb 7 gebruikt)
1 ui (in halve ringen gesneden)
125 ml kookroom (light)
Kant en klaar taartdeeg (koeling AH)
Bakboter
Peper
Zout
Dille

Quichevorm 24 cm doorsnee

Bereiding
Kook de aardappelschijfjes voor en giet ze af als ze beetgaar zijn.
Verwarm bakboter in een wok en voeg de aardappelschijfjes toe als de boter bruin is. Breng op smaak met peper en zout en voeg de gesneden ui en bacon toe. Voeg vervolgens een koffielepel gedroogde dille toe en hussel alles door elkaar.
Verwarm de oven op 180 graden.
Bekleed de quichevorm met het deeg en het bakpapier en prik met een vork wat gaatjes in het deeg.
Vul met het aardappelmengsel en het overtollige deeg kan naar binnen gevouwen worden.
Voeg de 125 ml kookroom toe en zet de taart voor 45 min in de oven.

Eet smakelijk